përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Cvetković, Nikola

.

cvetkovic nikolaNikola B. Cvetković u lind më 1953 dhe është përkthyes dhe artist i lirë. Ndoqi gjimnazin Nicolaus Cusanus dhe shkollën Otto-Kühne në Bonn, mbas maturës studioi  gjermanisht dhe anglisht në Fakultetin Filologjik në Beograd. Nikola B. Cvetković ka përkthyer disa vepra nga gjermanishtja, ndër të tjera Gustav Meyrink, Thomas Bernhard, Siegfried Unseld, Jan Assmann, Volker Kutscher, Erich Fried dhe Robert Walser. Për shumë vite me radhë ai ka qenë bashkëpunëtor i ARD-së. Për përkthimin e veprave të Robert Walser-it ai ka marrë çmimin e fondacionit Pro Helvetia, Shoqata e Përkthyesve të Letërsisë në Serbi e ka nderuar atë për përkthimet e poezive të Erich Friedit.

partner projektesh

traduki partners 2014 d