përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Novi anđeo

Benjamin, Walter.

benjamin_noviandjeo

"„Novi anđeo" është libri i parë i serisë dyvëllimshe të Walter Benjaminit pranë botimeve Izdanja Antibarbarus. Në fund të vitit do të dalë edhe libri i dytë „Likovi melankolije". Në këta dy libra botohen shkrime dhe artikuj të zgjedhur të autorit të madh gjerman, disa për herë të parë, në përkthim kroatisht.

Vëllimi 1: Novi anđeo (Engjëlli i ri)

I. MBI KAFKAN

Mbi Franz Kafkan - Gjatë ndërtimit të murit kinez - Letër Gershom Sholemit

II. ANGELUS NOVUS

Mbi hashishin - Autoportrete të ëndrrimtarit - Mbi planetariumin - Surrealizimi - Parku qendror - Teza të historisë filozofike - Fragment teologjik-politik - Gerschom Scholem, Walter Benjamin dhe engjëlli i tij.

Vëllimi 2: Likovi melankolije (Fytyrat e melankolisë)

Rruga njëdrejtimshme - Fëmini berlineze në njëmijë e nëntëqintën - Pamje qytetesh

Novi Anđeo është botuar në përkthimin kroatisht të Snješka Knežević pranë botimeve Izdanja Antibarbarus, Zagreb

 

partner projektesh

traduki partners 2014 d