përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Velika knjiga portreta

Junakovic, Svjetlan.

junakovic knjigaPiktori kroat, njëkohësisht autor librash për fëmijë, Svetljan Junaković, i zbulon vëzhguesit të mrekulluar zhanrin e panjohur deri tani të portretit klasik të kafshës. Ai i dhuron artdashësit një lojë humoristike dijesh. Junaković është një mjeshtër në fushën e vet; me aftësi dhe dashuri për detajin ai i transformon pa mundim stilet e pikturave portrete – nga renesanca gjer në shekullin e 19-të. Ai është një komentues gaztor dhe njohës i historisë së artit që e klasifikon siç duhet çdo pikturë dhe i jep rëndësinë e denjë çdo kafshe personazh.

Velika knjiga portreta [Libri i madh i portreteve] nga Svjetlan Junaković ka dalë në përkthim gjermanisht (sprovë për lexim) nga Alida Bremer nën titullin Das große Buch der klassischen Tierporträts pranë Verlag Antje Kunstmann, Mynih.

partner projektesh

traduki partners 2014 d