Shtyp

Junakovic, Svjetlan

.

junakovic svjetlanSvjetlan Junakovic, i lindur më më 1961 në Zagreb, ka studiuar në Akademinë e Arteve Brera të Milanos dhe punon si artist, grafist, ilustrues dhe autor i lirë librash për fëmijë. Ai jeton me familjen e tij në Zagreb dhe aty jep mësim në Akademinë e Arteve. Libri i tij Velika knjiga portreta u nderua më 2008 me Bologna Ragazzi Award dhe me Premio Andersen si libri më i mirë me ilustrime. Më 2010 Svjetlan Junakovic ishte nominuar për çmimin Hans-Christian-Andersen.

uebfaqe