përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Popov, Hristo

.

popov hristoHristo Popov u lind më 1940 në Debnevë (Bullgari), studioi filologji sllave në Sofie. Ka punuar si redaktor në Radion Kombëtare të Bullgarisë. Nga 2003 deri më 2005 ka qenë sekretar i parë i Shoqatës së Përkthyesve Bullgarë. Hristo Popov është redaktor në revistën për letërsi të huaj dhe artin e përkthimit, Panorama. Ai përkthen poezi nga gjuhët sllave në bullgarisht, ndër të tjera ka përkthyer poezi nga Miodrag Pavlović, Ljubomir Simović, Borislav Radović, Milutin Petrović, Duško Novaković, Vladimir Kopicl, Radmila Lazić, Novica Tadić, Vasa Pavković, Milovan Marčetić, Gordana Ćirjanić, Snežana Minić dhe Gojko Božović. Edicioni bullgar i vëllimit Nebeski pansion me poezi të lirikut bosnjako-hercegovinas Mile Stojić u përzgjodh dhe u përkthye prej tij.

partner projektesh

traduki partners 2014 d