përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Schulze, Hagen

.

schulze hagenHagen Schulze, i lindur më 1943 në Tanger (Marok), është profesor në Institutin Friedrich-Meinecke (Histori e Re e Gjermanisë dhe Evropës) pranë Universitetit të Lirë të Berlinit dhe është një nga historianët e sotëm më të njohur në hapësirën gjermanofone. Ai merret kryesisht me krahasimin e kombformimit dhe nacionalizmit në vende të ndryshme të Europës, me historinë e receptimit të simboleve politike dhe kulturore dhe me udhët e historisë botërore. Së bashku me prof. dr. Étienne François ai drejton projektin kërkimor „Vende të kujtesës gjermane“.

partner projektesh

traduki partners 2014 d