përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Bodrožić, Marica

.

bodrozic maricaMarica Bodrožić u lind më 1973 në Dalmaci, sot Kroaci. Ajo jeton qysh prej vitit 1983 në Gjermani, shkruan poezi, romane, tregime dhe ese. Për librat e saj ka marrë një numër të madh çmimesh dhe bursash, ndër to Çmimin e Letërsisë së Akademisë së Artit në Berlin, dhe Çmimin e Kulturës së Gjuhës Gjermane. Marica Bodrožić jeton si shkrimtare e lirë dhe përkhyese në Berlin. Nga kroatishtja ajo ka përkthyer Igor Štiks (Elijahova stolica), Mirko Kovač (Grad u zrcalu) dhe Ivana Simić (Hotel Zagorje), nga anglishtja Julia Leigh (Disquiet).

partner projektesh

traduki partners 2014 d