përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Stojić, Hana

.

stojic hanaHana Stojić u lind më 1982 në Sarajevë, studioi në Fakultetin e Shkencave të Përkthimit në Universitetin e Vjenës. Është bashkëbotuese e publikimeve Izgubljena mjesta dhe Žene u Bosni i Hercegovini për Institutin Goethe, Bosnjë-Hercegovinë. 2010 ajo inicioi dhe organizoi prezantimin e parë të Bosnjë-Hercegovinës në Panairin e Leipzigut. Ka përkthyer në bosnjisht Elfriede Jelinek (Liebhaberinnen) dhe Saša Stanišić (Wie der Soldat das Grammofon repariert). Në gjermanisht ka dalë përkthimi i përzgjedhjes me poezi Abzeichen aus Fleisch nga Faruk Šehić. Çmime: Çmim i zyrës kancelore federale për përkthimin nga Die Liebhaberinnen (2006), çmim inkurajues "Farah Tahirbegović" për aktorët kulturorë në Bosnjë-Hercegovinë (2010). Prej vitit 2014 Hana Stojić drejton projektin TRADUKI.

partner projektesh

traduki partners 2014 d