përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Simple Storys

schulze simpleAltenburgu në pjesën lindore të Thüringenit – dikur palatinat perandorak dhe seli baronësh, zgjeruar me lagje parafabrikatesh, rrethuar me industri kimike, miniera qymyri dhe urani, me visore kështjellash të hijshme përqark – është vendi i ngjarjes së këtij romani. Në 29 “histori të thjeshta” vetëm në dukje zbulohet nëpërmjet shumë ndodhive të vogla të së përditshmes shembja e një bote të tërë, ajo thyerje dramatike që përshkon sa e sa jetëshkrime gjermanolindore që prej vitit 1989.

Simple Storys. Ein Roman aus der ostdeutschen Provinz [Simple Storys. Një roman nga provinca gjermanolindore] nga Ingo Schulze ka dalë në përkthim rumanisht (sprovë për lexim) nga Victor Chiriţă nën titullin Simple Storys. Un roman din provincia est-germană pranë botimeve Minerva, Bukuresht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d