përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Abzeichen aus Fleisch

Šehic, Faruk .

sehic abzeichenNë vështrimin e Šehićit mbi të përditshmen e luftës pasqyrohen prekshëm zemërimi dhe pafuqia e një brezi të kapluar nga lufta. Por poezitë e tij bëjnë fjalë edhe për periudhën e pasluftës në Sarajevë, për atë që psikologët e  quajnë “sindromë të ngarkesës posttraumatike“ dhe për syllitjen nga premtimet e perëndimit të heronjve të tij të ndritur: Capitain Picard, Oprah Winfrey dhe Superman.


Përzgjedhja dygjuhëshe me poezi Abzeichen aus Fleisch [Grada prej mishi] nga Faruk Šehić ka dalë në kuadër të ciklit lirik tradukita poezio pranë botimeve Edition Korrespondenzen, Vjenë, e është përkthyer nga bosnjishtja (sprovë për lexim) nga Hana Stojić.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d