përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Fras, Maksimiljan

.

fras maksimilijanMaksimiljan Fras, i lindur më 1976 në Maribor, fillimisht studioi pranë Fakultetit Pedagogjik  e më vonë atë Filozofik në Maribor, ku në vitin 2008 kreu magjistraturën në shkencat filologjike. Ai ka punuar si mësues filloreje, arkivist, bibliotekar dhe bashkëpunëtor projektesh. Maksimiljan Fras është drejtor i firmës EPOS, e cila ofron përkthime dhe redaktime. Ai përkthen nga gjermanishtja, anglishtja dhe kroatishtja dhe shkruan ndër të tjera recensione librash. Ndër përkthimet e tij nga gjermanishtja ka  tregime nga Friedrich Dürrenmatt (Der Tunnel, Der Hund, Die Panne), kujtimet e Joschka Fischer-it (Die rot-grünen Jahre) dhe libri Gott, Geld dhe Gewissen nga Anselm Grün dhe Jochen Zeitz.

partner projektesh

traduki partners 2014 d