përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Fischer, Joschka

.

fischer joschkaJoschka Fischer, i lindur më 1948 në Gerabronn,  ka qenë ministër i jashtëm i Republikës Federale të Gjermanisë nga 1998 deri më 2005. Karrierën politike e filloi më 1982 me anëtarësimin në partinë Të Gjelbrit. Joschka Fischer ka qenë për shumë vite deputet në Bundestag. në periudhën 1985-1987 ministër i mjedisit dhe energjetikës në landin Hessen dhe në 1987-1991 kryetar i fraksionit të të gjelbërve në parlamentin e landit Hessen.

partner projektesh

traduki partners 2014 d