përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Vasilevski, Risto

.

vasilevski_risto
Risto Vasilevski, i lindur më 1943 në Nakolec (Maqedoni), shkruan poezi, ese, kritikë letrare dhe letërsi për fëmijë në maqedonisht dhe serbisht. Është botues antologjish të shumta, përkthyes, drejton gjithashtu shtëpinë botuese Arka. Për veprat e tij që janë përkthyer në 24 gjuhë ka marrë rreth 30 çmime. Është anëtar i Akademisë maqedone të Shkencave dhe Arteve, i Akademisë sllave të Letërsisë dhe Arteve në Varnë (Bullgari), i Lidhjes ndërkombëtare të shkrimtarëve dhe publicistëve në Rigë, i Lidhjeve së shkrimtarëve në Maqedoni dhe Serbi si dhe i Lidhjes së përkthyesve letrarë të Serbisë. Themeloi festivalin poetik „Smederevska pesnička jesen“, është gjithashtu redaktor i revistave Videlo, Mons Aureus dhe Književne novine. Risto Vasilevski jeton dhe punon në Smederevo (Serbi) dhe Prespë (Maqedoni).

partner projektesh

traduki partners 2014 d