përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Kot dar

cucnik_kotGjuha lirike e këtij vëllimi poetik është e aftë të thithë çdo lloj forme teksti që ndesh poeti – prej shënimit të vogël me stilolaps në anë të një kartmonedhe te mesazhet sms e deri te vargjet e John Ashbery-t dhe Elizapeth Bishop-it. E tashmja i shfaqet poetit gjithmonë e më shumë si një moment i pakapshëm, e për të mundur t'i afrohet ai krijon segmente të gjata kohore, që përfaqësohen nga zërat e fotografive të vjetra.

Vëllimi poetik Kot dar [Si një dhuratë] nga Primož Čučnik ka dalë në përkthim kroatisht (fragment leximi) nga Ksenija Premur nën titullin Kao dar pranë botimeve Lara, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d