përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Lungu, Dan

.

lungu_dan
©
Dan Lungu, i lindur më 1969 në qarkun Boto?ani (Rumani), është docent i sociologjisë në Ia?i. Shkruan poezi, prozë të shkurtër dhe romane, për veprat e tij është nderuar disa herë. Me themelimin e grupit letrar „Club 8" solli lëvizje në jetën kulturore të Rumanisë. Dymbëdhjetë shkrimtarë iu kundërvunë hegjemonisë mediatike të Bukureshtit dhe patën sukses. Tregimet e Dan Lungut janë përkthyer në një numër gjuhësh.

Website


partner projektesh

traduki partners 2014 d