përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Spahic, Ognjen

.

spahic_ognjenOgnjen Spahić, i lindur në vitin 1977 në Podgoricë, radhitet ndër shkrimtarët e sotëm më të rëndësishëm malazezë. Tregimet e tij janë botuar në shumë gjuhë, për romanin e tij të përthyer në disa gjuhë Hansenova djeca fitoi në vitin 2005 çmimin e mirënjohur "Meša-Selimović" dhe në vitin 2011 çmimin "Ovid" (Rumani). Në vitin 2014, për librin Puna glava radosti u shpërblye me çmimin letrar të Bashkimit Europian. Tregimet e tij janë botuar në shumë gjuhë, për romanin e tij të përthyer në disa gjuhë Hansenova djeca fitoi në vitin 2005 çmimin e mirënjohur "Meša-Selimović" dhe në vitin 2011 çmimin "Ovid" (Rumani). Në vitin 2014, për librin Puna glava radosti u shpërblye me çmimin letrar të Bashkimit Europian.

partner projektesh

traduki partners 2014 d