përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Dimkovska, Lidija

.

dimovska_lidija
© Gerhard Gross
Lidija Dimkovska, e lindur më 1971 në Shkup, studioi Letërsi të krahasuar në universitetin e Shkupt dhe e mbrojti doktoratën me një punim mbi Nichita Stanescu-n pranë universitetit të Bukureshtit. Jeton dhe punon sot si poete, eseiste dhe përkthyese letrare në Lubjanë të Sllovenisë. Prej vitit 1991 kanë dalë pesë vëllime me poezi dhe një roman. Vepra e saj ka marrë çmime të ndryshme, ndër të tjera më 2009 çmimin Hubert Burda për poezinë e re nga Europa Lindore.

partner projektesh

traduki partners 2014 d