përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Oči

popovic_kaldaIvan Kalda përpiqet ta rindërtojë jetën e tij – punë e ngatërruar: fëminia pa baba, rinia me droga me tepri dhe shumë pak seks, mbijetesa si fotograf në luftë dhe në turbo-kapitalizmin që vijoi. Edo Popović tregon pa stolisje, i furishëm e gjithë humor për temën e rritjes në socializëm duke përshkruar rrokullisjen e protagonistëve të tij para sfondit të shndërrimeve rrënjësore shoqërore në Kroaci

Oči (“sy", titulli i përkthimit gjermanisht: Kalda) ka dalë në përkthim shqip (fragment leximi) nga Milena Selimi nën titullin Kalda, histori nën lëkurë pranë botimeve Poeteka & Ideart, Tiranë dhe në përkthim bullgarisht (fragment leximi) nga Rusanka Lyapova nën titullin Очи pranë botimeve Panorama, Sofie.

partner projektesh

traduki partners 2014 d