përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Ratcheva-Stratieva, Lilia

.

ratschewa_lilia
Lilia Ratcheva-Stratieva është autore librash për fëmijë, përkthyese dhe studiuese letërsie. Ka studiuar bullgaristikë dhe anglistikë në universitetin e Sofjes dhe është specializuar në Mynih dhe Minneapolis për letërsinë për fëmijë. Ka punuar si redaktore në shtëpi botuese, ka qenë redaktore e revistës ndërkombëtare për letërsinë për fëmijë dhe të rinj Bookbird, anëtare e jurisë ndërkombëtare të çmimit Andersen dhe presidente e jurisë së çmimit ndërkombëtar Janusz Korczak. Prej vitit 1996 jeton në Austri dhe merret aktualisht me projekte arsimore të BE. Shkrimet e saj për letërsinë për fëmijë dhe të rinj janë botuar ndër të tjera në Bullgari, Austri, Poloni, SHBA, Francë, Zvicër, Kinë dhe Hungari. Përkthen nga polonishtja, anglishtja dhe gjermanishtja.

partner projektesh

traduki partners 2014 d