përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Vidojkovic, Marko

.

vidojkovic_marko
Marko Vidojkovic, i lindur më 1975 në Beograd, është një ndër autorët më të lexuar serbë. Ka studiuar për jurisprudencë në Fakultetin Juridik të Universitetit të Beogradit. Filloi të shkruante më 1998, botoi më së pari tregime të shkurtra në revista dhe antologji. Më 2001 doli romani i tij i parë Ples sitnih demona (Vallëzimi i demonëve të vegjël), ku përshkruan fëmininë e një pankeri gjashtëmbëdhjetëvjeçar. Po atë vit botoi romanin vijues Ðavo je moj drug (Djalli është miku im). U bë i njohur me romanin Kandže (2004), që brenda një kohe të shkurtër u ribotua pesë herë dhe u nderua me çmimet Zlatni bestseler dhe Kocicevo per. Veprat e tij janë përkthyer në anglisht gjermanisht dhe sllovenisht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d