përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Maček, Amalija

.

macek_amalija
Amalija Maček, e lindur në Lubjanë të Sllovenisë, ka studiuar gjermanisht dhe spanjisht. Është anëtare e kryesisë së Lidhjes sllovene të përkthyesve letrarë dhe punon në seksionin e shkencës së përkthimit të Fakultetit Filozofik të Lubjanës, ku koordinon studimet master për përkthyes konferencash. Veç kësaj punon për komisionin e agjencisë sllovene të librit në bashkëpunimin ndërkombëtar dhe drejton klubin e krijuar kohët e fundit të përkthyesve dhe interpretëve për sllovenisht-gjermanisht.

Amalija Maček ka përkthyer vepra të shumta nga gjermanishtja në sllovenisht, ndër to shkrimtarë me emër si Bertolt Brecht, Franz Kafka dhe Ingeborg Bachmann.

partner projektesh

traduki partners 2014 d