përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Veteranyi, Aglaja

.

veteranyi aglajaAglaja Veteranyi u lind në vitin 1962 në Bukuresht. Rrjedh nga një familje akrobatësh, me të cilën në vitin 1967 u arratis në Perëndim. Prej vitit 1982 punoi si aktore dhe shkrimtare në profesion të lirë dhe deri sa i dha fund jetës, më 3 shkurt 2002, jetoi në Cyrih. Romani i saj, Warum das Kind in Polenta kocht, është ndër të tjera fitues i Çmimit të Nderit të Kantonit të Cyrihut, Çmimit Artistik të Berlinit 2000 dhe i Çmimit nxitës Adalbert von Chamisso 2000.

partner projektesh

traduki partners 2014 d