përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Trakl, Georg

.

trakl georgGeorg Trakl u lind në vitin 1887 në Salzburg, ishte farmacist dhe prej vitit 1912 deri në vitin 1914 jetoi te Ludwig v. Ficker, në revistën e të cilit, Der Brenner, botoheshin poezitë e tij. Gjatë Luftës I Botërore u angazhua si ndihmësmjek. Në vitin 1914 Georg Trakl vdiq në spitalin e garnizonit, në Krakovë, nga një mbidozë lënde narkotike. Vetëm pas vdekjes iu njoh rëndësia e poezive të tij. Sot konsiderohet si një nga përfaqësuesit më të rëndësishëm të ekspresionizmit austriak.

partner projektesh

traduki partners 2014 d