përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Područje bez signala

537 perisic podrucjeOlegu dhe Nikola shkojnë në qytetin e humbur dhe të zbrazur N., që si investitorë të ringjallin aty prodhimin e turbinave, për të cilat ky vend kish qenë i njohur në kohën e socializmit. Njerëz nga dy botë që duken të kundërta – punëtorë dhe elita financash, kameriere dhe menaxherë vendas dhe amerikanë – hyjnë në marrëdhënie me njëri-tjetrin, gjë që i shndërron ata deri në tjetërsim. Plot humor dhe prekshëm autori bashkon në një histori tërheqëse lokalen me globalen, të tashmen dhe të ardhmen, ndodhi nga Siberia gjer në Magreb, nga Dinariket deri në Londër.

Područje bez signala [Zonë pa sinjal] nga Robert Perišić është botuar në maqedonisht (fragment) përkthyer nga Vladimir Jankovski me titull Подрачје без сигнал pranë botimeve Goten, Shkup.

partner projektesh

traduki partners 2014 d