përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Popović, Nenad

.

popovic nenadNenad Popović, u lind në Zagreb. Në vitet 1950 studioi gjermanistikë dhe jugosllavistikë. Ndër përkthimet në kroatishte numërohen libra eseistikë dhe autobiografikë (Sebastian Haffner, Gerd Koenen, Tilla Durieux, Gregor Mayer, Wolfgang Bauer etj.) si edhe pjesë teatrore, ndër to vepra të autorëve si Anton Bruckner, Ödön von Horváth, Thomas Bernhard dhe Botho Strauss. Nenad Popović-i është botues i revistës letrare Fantom slobode (Zagreb) dhe shkruan tekste eseistikë dhe kritikë letrare. Ai jeton në Pula.

partner projektesh

traduki partners 2014 d