përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Das primäre Gefühl der Schuldlosigkeit

519 grigorcea sentimentulPas rrëmbimit të një banke, një punonjëse e saj, Victoria, dërgohet me pushime për të përpunuar përjetimet e saj traumatike. E sapokthyer në vendlindjen e saj, ajo shfrytëzon kohën për të zbuluar Bukureshtin e fëmijërisë, por edhe të së tanishmes. Takon një rrobaqepëse të vjetër, vjedhësin e bankës, ish-të dashurin dhe të birin e fqinjit të vrarë, ndërsa ajo, në verën më të nxehtë që shumë vite, udhëton me kabriolet përmes qytetit me të dashurin që i bën një kërkesë për martesë.

Das primäre Gefühl der Schuldlosigkeit nga Dana Grigorcea është botuar në rumanisht (fragment), përkthyer nga Nora Iuga dhe Radu-Mihai Alexe, me titull Sentimentul primar al nevinovăţiei, pranë botimeve Humanitas, Bukuresht dhe në bullgarisht (fragment), përkthyer nga Janina Dragostinova, me titull Първичното чувство за невинност, pranë botimeve Black Flamingo, Sofje.

partner projektesh

traduki partners 2014 d