përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Popova, Margarita

.

popova margaritaMargarita Popova, e lindur në vitin 1958 in Levski (Bullgari), studioi filologji gjermane në Universitetin e Veliko Tarnovos. Prej vitit 1994 është pedagoge e gjermanishtes në Universitetin Ekonomik të Varnas. Është anëtare e Shoqatës Bullgare të Mësuesve të Gjermanishtes dhe krahas shumë artikujve shkencorë ka botuar edhe një sërë metodash, udhërrëfyesish gjuhësorë dhe fjalorësh tematikë. Margarita Popova ka përkthyer romanin për të rinj Anton taucht ab të Milena Baisch-it nga gjermanishtja në bullgarisht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d