përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Prodeva, Elena

.

prodeva elenaElena Prodeva, e lindur në vitin 1954, në Sofje, kreu gjimnazin gjerman në kryeqytetin bullgar dhe studioi më pas gjermanistikë. Pas studimeve, punoi fillimisht si mësuese e gjermanishtes në një gjimnaz sofjot, vijuan shumë vite si gazetare për Agjencinë Bullgare të Lajmeve. Prej vitit 1990 punon si përkthyese e lirë. Ndër autorët e përkthyer prej saj janë Friedrich Schiller, Gisela Elsner, Erich Schaake, Jürgen Roth, Andreas Eschbach, Christa Pöppelmann dhe Kerstin Gier.

partner projektesh

traduki partners 2014 d