përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Štiks, Igor

.

stiks igorIgor Štiks, i lindur më 1977 në Sarajevo, ka studiuar letërsi të krahasuar dhe filozofi në Zagreb dhe ka doktoruar në Paris dhe Çikago. Ai boton prozë, ese, kritika letrare dhe shkrime nëpër gazeta. Romanin e tij debutues Dvorac u Romagni e botoi në vitin 2000. Pasuan romani Elijahova stolica (2006), vëllimi me poezi Povijest poplave (2008) si dhe publikimi i esesë politike Pravo na pobunu në bashkëpunim me Srećko Horvat (2010). Për romanin, i cili është përkthyer në shumë gjuhë, ai ka marrë disa çmime.

partner projektesh

traduki partners 2014 d