përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Schalansky, Judith

.

schalansky judith© Amrei-MarieJudith Schalansky u lind më 1980 në Greifswald. Studioi histori arti dhe dizajno komunikimi dhe jeton si shkrimtare e lirë dhe dizajnuese librash në Berlin. Si libri i saj Atlas der abgelegenen Inseln (mare, 2009), ashtu edhe romani Der Hals der Giraffe (Suhrkamp, 2011) u vlerësua nga fondacioni “Buchkunst” si „Libri më i bukur gjerman“. Që prej vitit 2013 ajo është editore serisë NATURKUNDEN pranë botimeve berlinase Matthes & Seitz.

partner projektesh

traduki partners 2014 d