përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Tellkamp, Uwe

.

tellkamp uwe by smalltown boy© Smalltown BoyUwe Tellkamp u lind më 1968 në Dresden. Mbas përfundimit të shërbimit ushtarak në Ushtrinë Popullore Kombëtare (NVA) ai e humbi të drejtën e studimit për arsye “mosbesueshmërie politike“, më 1989 u arrestua në valën e kthesës politike dhe më pas i vazhdoi studimet në Lajpcig, Nju Jork dhe Dresden. Mbas përfundimit të studimeve ai punoi si mjek në një ambulancë në Dresden. Aktualisht jeton si shkrimtar në Dresden. Për romanin e tij Der Turm më 2008 ai u nderua me Çmimin Gjerman të Librit.

partner projektesh

traduki partners 2014 d