përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Walser, Martin

.

walser martin by picture alliance dpa erwin elsner© picture-alliance /dpa /Erwin Elsner Martin Walser, lindur më 1927 në Wasserburg pranë Liqenit të Konstancës, ka studiuar në Shkollën e Lartë teologjiko-filozofike në Regensburg dhe në universitetin e Tübingenit (letërsi, histori, filozofi), ku mbrojti doktoratën me një punim për Franz Kafkan. Për veprën e tij voluminoze letrare ka marrë shumë çmime, ndër ta çmimin “Georg Büchner” dhe më 1998 Çmimin e Paqes së Librarëve gjermanë. Veç kësaj, atij i është akorduar urdhri "Pour le Mérite" dhe i është dhënë titulli "Officier de l'Ordre des Arts et des Lettres".

www.martinwalser.de

partner projektesh

traduki partners 2014 d