përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Gstrein, Norbert

.

gstrein_norbert
© peitschphoto.com
Norbert Gstrein, i lindur më 1961 në Mils të Tirolit, studioi matematikë dhe filozofi gjuhe në Innsbruck, Stanford dhe Erlangen. Jeton sot në Hamburg. Më 1988 botoi tregimin Einer, vijuan: Anderntags (Tjetër ditë, tregim, 1989), Das Register (Regjistri, roman, 1992), O2 (novelë, 1993), Der Kommerzialrat (Këshilltari tregtar, 1995), Die englischen Jahre (Vitet e Anglisë, roman, 1999), Selbstporträt mit einer Toten (Autoportret me një të vdekur, tregim, 2000), Was war und was ist (Ç’ishte e ç’është, dy fjalime, së bashku me Jorge Semprunin, 2001), Das Handwerk des Tötens (Zanati i të vrarit, roman, 2003), Wem gehört eine Geschichte (Kujt i përket një histori, ese, 2004), Die Winter im Süden (Dimrat në Jug, roman, 2008) dhe Die ganze Wahrheit (Krejt e vërteta, roman, 2010). Çmime: Çmimi letrar i Berlinit, Çmimi Alfred Döblin, Çmimi letrar i fondacionit Konrad Adenauer, Çmimi Uwe Johnson etj..

partner projektesh

traduki partners 2014 d