përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Perović, Željko

.

perovic zeljkoŽeljko Perović, lindur më 1961 në Visoko (Bosnjë-Hercegovinë), jeton prej vitit 1977 në Slloveni. Ai shkruan poezi dhe punon si përkthyes veprash letrare. Në Slloveni kanë dalë vëllimet e tij me poezi Podarjeni glasovi, Kapljevina, Sinapse dhe në Kroaci Utiha dhe Golim sinapsama. Željko Perović përkthen nga sllovenishtja në bosnjisht, kroatisht dhe serbisht dhe anasjelltas. Ndër përkthimet e tij numërohen ndër të tjera vepra nga Robert Mlinarec, Maja Ezgeta, Andrija Radulović dhe Feri Lainšček. Për nga profesioni ai është nëpunës transporti në hekurudhë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d