përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Maković, Zvonko

.

zvonko makovic by SpeedyGonsales© Speedy GonsalesZvonko Maković, poet dhe historian arti, u lind më 1947 në Osijek, Kroaci. Ai studioi histori arti dhe letërsi krahasuese në Fakultetin e Filozofisë së universitetit të Zagrebit, ku sot drejton Katedrën e Artit Modern dhe Komunikimit Pamor. Maković shkruan kritika arti, punime shkencore, poezi, ese dhe kolumna. Më 2001 ai u vlerësua me çmimin mirënjohur kroat për letërsinë Gorano vijenac për të gjithë veprën e tij poetike.

partner projektesh

traduki partners 2014 d