përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Sazdova, Vinka

.

sazdova vinka© Igor TodorovskiVinka Sazdova u lind më 1956 dhe studioi psikologji në Fakultetin Filozofik të Shkupit. Ajo ka punuar si gazetare kulture për disa gazeta të përditshme dhe për disa shtëpi botuese. Është themeluese dhe kryeredaktore e Qendrës së Botimeve TRI në Shkup. Debutimi i suksesshëm i saj me romanin Последниот чај (2009) është rishtypur disa herë dhe është përkthyer në bullgarisht, kroatisht dhe serbisht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d