përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Xhufi, Pëllumb

.

xhufi pellumbPëllumb Xhufi, i lindur më 1951 në Durrës (Shqipëri), ka studiuar filologji klasike në Universitetin e Romës. Nga 1991 deri më 1992 ka qenë bursant i Fondacionit Humboldt në Universitetin e Kölnit. Mbas një veprimtarie pesëmbëdhjetëvjeçare në Institutin e Historisë filloi të punonte në ministrinë e jashtme. Nga 1998 deri më 2001 ka qenë zëvendësministër i jashtëm dhe më pas ambasador i Shqipërisë në Romë. Prof. Dr. Pëllumb Xhufi ka publikuar një sërë përkthimesh dhe botimesh shkencore për historinë e Shqipërisë dhe të Ballkanit.

partner projektesh

traduki partners 2014 d