përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Valjarevic, Srdan

.

valjarevic srdjanSrdan Valjarevic u lind më 1967 në Beograd e që nga fillimi i viteve 1990a është një nga autorët e rinj më me reputacion në Serbi. Më 1998 ai ishte si bursant “Rockefeller” në Bellagio të Italisë. Vëllimi me poezi Džo Frejzer i 49 pesama (1992) është ribotuar disa herë dhe përkthyer në anglisht, frëngjisht dhe suedisht. Për ditarin e tij Dnevnik druge zime më  2006 ka marrë çmimin letrar të Shoqatës së Shkrimtarëve të Serbisë. Romani i tij Komo është përkthyer në kroatisht, gjermanisht, frëngjisht, italisht dhe shqip dhe është vlerësuar me çmimin nxitës të Bank of Austria-s “Literaris” si dhe me “Prix des lecteurs du Var”.

partner projektesh

traduki partners 2014 d