përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Fondacioni BHF-BANK shpall çmimin „Brücke Berlin Preis 2010“

.

logo_bruecke
Fondacioni BHF-BANK jep në qershor 2010 për herë të pestë Çmimin e letërsisë dhe të përkthimit „Ura Berlin". Ky çmim nderon një vepër të rëndësishme bashkëkohëse nga letërsitë e Europës Qendrore dhe Lindore. Vlera e tij e përgjithshme është 20.000 euro, të cilat i shkojnë gjysma autorit/autores dhe gjysma tjetër përkthyesit/përkthyeses respektive në gjermanisht.
Shtyp

Ftesë

.

frischmuth_barbara
© juergen-bauer.com
Kemi kënaqësinë t’ju ftojmë në takimin me shkrimtaren e madhe austriake

BARBARA FRISHMUTH
dhe prezantimin e romanit të saj
Tretja e hijes nën diell

i përkthyer për herë të parë në gjuhën bosnjake.

Shtyp

Prezantohet në Beograd „Histori e vogël gjermane“

.

autoren_istorija
Botimi i Reclam „Histori e vogël gjermane" u përkthye me ndihmën e TRADUKI-t në serbisht dhe u botua nga shtëpia botuese beogradase „Albatros Plus". Fondacioni Kondrad Adenauer organizoi më 3.11.2009 në kuadrin e „Ditëve të kulturës gjermane" së bashku me shtëpinë botuese një prezantim të librit.

partner projektesh

traduki partners 2014 d