përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

"Tribina Traduki" ‒ Mbrëmje letrare në Split

.

split_tribina
Në Split u zhvillua më 14 prill mbrëmja e parë letrare në ciklin "Trubina Traduki". Ky cikël organizohet nga Shoqata Kurs (Verein Kurs), me synimin që një herë në muaj të prezantohen libra dhe autorë të rinj nga Europa Juglindore, Gjermania, Austria dhe Zvicra. Këto mbrëmje i moderon Jasen Boko, dramaturg nga Spliti.
Shtyp

Ingo Schulze mysafir në Tiranë

.

autoren_schulze_klosi
Ingo Schulze dhe Ardian Klosi
Ingo Schulze, një nga prozatorët më të shquar të letërsisë së sotme gjermane, ishte mysafir në Tiranë nga 22-24 mars. Me këtë rast u zhvilluan me të lexime nga romani i tij i fundit „Adami dhe Evelina“, përkthyer në shqip nga Ardian Klosi dhe botuar vjeshtën e kaluar nga K&B, si dhe diskutime me publikun.

partner projektesh

traduki partners 2014 d