përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Retrospektivë

.

split_kurs
Rreth diskutuesish në bibliotekë
Në kuadrin e Ditëve të Kulturës Gjermane u prezantua më 4 nëntor në Split të Kroacisë edhe projekti TRADUKI.

Shoqata kulturore-artistike KURS organizoi në bibliotekën e qytetit „Marko Marulic" një ekspozitë të vogël libri, si dhe botoi një „Gazetë TRADUKI" me të gjithë titujt e librave që janë botuar në Kroaci. Jase Boko, kritik letrar nga Spliti, prezantoi librat e TRADUKI-t dhe ofroi një tablo interesante mbi pasurinë kulturore në gjuhën gjermane.
Shtyp

Fondacioni BHF-BANK shpall çmimin „Brücke Berlin Preis 2010“

.

logo_bruecke
Fondacioni BHF-BANK jep në qershor 2010 për herë të pestë Çmimin e letërsisë dhe të përkthimit „Ura Berlin". Ky çmim nderon një vepër të rëndësishme bashkëkohëse nga letërsitë e Europës Qendrore dhe Lindore. Vlera e tij e përgjithshme është 20.000 euro, të cilat i shkojnë gjysma autorit/autores dhe gjysma tjetër përkthyesit/përkthyeses respektive në gjermanisht.
Shtyp

Ftesë

.

frischmuth_barbara
© juergen-bauer.com
Kemi kënaqësinë t’ju ftojmë në takimin me shkrimtaren e madhe austriake

BARBARA FRISHMUTH
dhe prezantimin e romanit të saj
Tretja e hijes nën diell

i përkthyer për herë të parë në gjuhën bosnjake.

partner projektesh

traduki partners 2014 d