përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Reading Balkans: Stefan Bošković në Prishtinë

.

696 boskovicShkrimtari malazez, Stefan Bošković, qëndroi në Prishtinë në prill të vitit 2019, si pjesë e programit të rezidencave të Qendrës Multimedia "Prishtina has no river". Ai iu prezantua publikut kosovar në  Galerinë Monet, në një lexim dhe bisedë  të udhëhequr  nga dramaturgia Fjolla Hoxha.

Shtyp

Reading Balkans: Alen Brlek në Tiranë

.

695 brlekPikërisht në muajin e Ditës Botërore të Librit, poeti kroat, Alen Brlek, ndenji në  kryeqytetin e Shqipërisë, në kuadër të programit të rezidencave,  "Tirana in between". Atje ai punoi me tekstet e reja, shkëmbeu përvojë me poete dhe poetë të rinj shqiptarë dhe mori pjesë në disa ngjarje kulturore. Kështu për shembull, më 11 dhe 17 prill në aktivitetin me titull "Takim me të kaluarën" rreth trashëgimisë pastotalitare dhe të pasluftës në Shqipëri dhe në vendet e ish-Jugosllavisë.

Shtyp

Ethem Mandić si shkrimtar rezidence në Split

.

697 mandicShkencëtari dhe shkrimtari malazez, Ethem Mandiq, ishte në prill të vitit 2019 mysafir i programit të rezidencave "Marko Marulić" të shoqatës "Kurs" nga Spliti. Gjatë qëndrimit të tij, ai u njoh me qytetin dhe u shkëmbye, ndër të tjera, me shkrimtarët vendas. Vizitat e tij në pikat kryesore të qytetit, si p.sh. te Pallati i Dioklecianit, por edhe ne biblioteka dhe librari, e frymëzuan për një tregim të shkurtër, i cili do të hapë një vëllim të ri me tregime  dhe veç kësaj do të botohet edhe në revistën ARS të Forumit Otvoreni Kulturni (OKF) në Cetinje.

partner projektesh

traduki partners 2014 d