përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Agjencia sllovene e librit është bashkuar me financuesit e projektit TRADUKI

.

slowenien
Nënshkrimi i marrëveshjes
Drejtori i agjencisë sllovene të librit Slavko Pregl dhe Antje Contius, përfaqësuese e rrjetit TRADUKI dhe drejtore ekzekutive e fondacionit S. Fischer, nënshkruan një marrëveshje si bazë për bashkëpunimin e ardhshëm. Në këtë mënyrë edhe Sllovenia bën pjesë ndër financuesit e këtij rrjeti europian për letërsinë dhe librat, nga i cili shpresojnë shumë sidomos përkthyesit.

Fotografitë
- link i jashtëm
Shtyp

Krokodili në udhëtim

.

pula_krokodil
Rock'n'roll animal
Festivali letrar i Beogradit „Krokodil", i cili e pati premierën e vet në fillim të verës së shkuar, me përkrahjen e TRADUKI-t e në të cilin ishin përfaqësuar autorë të ndryshëm nga rajoni i Europës juglindore, bëri në dimër udhëtime drejt Kroacisë. Në panairin e librit të Pulës, më 9 dhjetor u zhvillua me ndihmën e TRADUKI-t aktiviteti „Krokodili në udhëtim". Para Pulës Krokodili kishte shkuar në qytetin serb Inđija, veçse qyteti kroat Pula ishte i pari qytet i një vendi tjetër të rajonit ku e prezantoi veten ky festival.

partner projektesh

traduki partners 2014 d