përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Festa e 16-të Ndërkombëtare e Letërsisë "Burime Poetike 2017"

.

579 poetische quellenMe mbështetjen e TRADUKI-t, nga data 23 deri më 27 gusht, u zhvillua edicioni i 16-të i Festës Ndërkombëtare të Letërsisë, "Poetische Quellen" (Burime poetike). Nën drejtimin artistik të Michael Scholz-it, në qytetet fqinje Bad Oeynhausen dhe Löhne në Ostwestfalen-Lippe u ofrua një program mbresëlënës, në të cilin merrnin pjesë gjithsej 34 shkrimtare dhe shkrimtarë, filozofë, përkthyese dhe përkthyes, publicistë dhe muzikantë nga shtatë vende. Për shkak të bashkëpunimit të parë me Festivalin e Poezisë së Sarajevës, "Sarajevski dani poezije", bashkëpunim ky i iniciuar nga Dževad Karahasan dhe Michael Scholz, aktiviteti hapës i festivalit të sivjetmë iu kushtua qytetit të Sarajevës dhe kulturës së Bosnjë-Hercegovinës.

Shtyp

Writers-in-Residence: Shpallje "Reading Balkans 2018"

.

572 balkanDuke filluar nga viti 2018, programet e mbështetura nga TRADUKI me rezidenca letrare në Beograd, Novo mesto, Prishtinë, Sarajevë, Shkup, Split dhe Tiranë do të financohen edhe nga Creative Europe Programme i Bashkimit Europian. Shkrimtaret dhe shkrimtarët e interesuar me prejardhje nga Evropa Juglindore (Shqipëri, Bosnjë-Hercegovinë, Bullgari, Kosovë, Kroaci, Maqedoni, Mali i Zi, Rumani, Serbi dhe Slloveni) mund të aplikojnë deri më datën 25 tetor 2017 për një qëndrim në rezidencat aktuale. Do të financohen gjithsej 21 rezidenca katërjavore për periudhën nga 1 marsi deri më 31 korrik.

Shtyp

Bosnja-Hercegovina, Kroacia dhe Serbia në fokus të verës letrare në Shlesvig Holshtajn

.

567 barbi markovicPër emigrante heroike, bij të humbur, mafiozë të dashuruar, artistë maçistë, ndodhi familjare e botërore dhe shumë të tjera rrëfyen shkrimtaret dhe shkrimtarët nëpër leximet e tyre: 31 aktivitete në 25 pika të ndryshme në vendin më verior të Gjermanisë dhe madje një lexim në Danimarkë, në kuadër të Verës Letrare Schleswig-Holstein 2017, që nga mesi i korrikut e deri në fund të gushtit, prezantuan letërsi nga Bosnja-Hercegovina, Kroacia dhe Serbia.

partner projektesh

traduki partners 2014 d