përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Program rezidence në Cetinje: aplikimet deri më 10 gusht

.

555 cetinjeMe "Rezidencën letrare në Cetinje – shkrimtarë në kryeqytetin e historisë" zgjerohet oferta e rezidencave letrare të financuara nga TRADUKI në kuadër të programit "Writer in Residence". Autore dhe autorë, përkthyese dhe përkthyes të interesuar do të kenë mundësinë që të aplikojnë tani edhe për një qëndrim në Mal të Zi. Në bashkëpunim me TRADUKI-n, botimet Otvoreni kulturni forum (OKF) kanë nxjerrë shpallje për tre bursa për muajt shtator, tetor dhe nëntor. Afati i fundit për aplikim: 10 gusht 2017.

Shtyp

Pro Helvetia financon promovimin e librit zviceran jashtë vendit

.

554 prohelvetiaFondacioni Zviceran për Kulturën, sedoi hor,t a TRADUKIërkthimi". in ëletërsisë në si gazetar edhe përktyes  librit dhe letërsisë, nga brenda dhe jashtë ventPro Helvetia, vë në dispozicion të veprimtarëve në fushën e letërsisë dhe librit nga 200.000 franga zvicerane në vit për promovimin e librit zviceran jashtë vendit. Një rëndësi të veçantë Fondacioni u jep aktiviteteve promovuese të librave mbi artin dhe kulturën, fotografinë, dizajnimin, si edhe të librave për fëmijë dhe të rinj.

Shtyp

"Të zbutësh terrin": KROKODIL 2017

.

553 krokodilNë Beograd, "Festivali rajonal kundër apatisë dhe letargjisë" – në serbisht i njohur edhe me shkurtesën "KROKODIL" – nga 16 deri më 18 qershor joshi sërish një numër të madh lexuesesh dhe lexuesish. Edicioni i nëntë i këtij festivali, i cili tashmë njihet përtej kufijve rajonalë, u financua ndër të tjera, nga TRADUKI dhe Fondacioni S. Fischer.

partner projektesh

traduki partners 2014 d