përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Panairi i Librit në Lajpcig është partneri më i ri i TRADUKI

.

493 leipziger buchmesse smallMe nënshkrimin e një kontrate partneriteti Panairi i Librit në Lajpcig dhe TRADUKI e zgjeruan edhe më tej bashkëpunimin e tyre të suksesshëm. Partneritetit i paraprin një bashkëpunim shumëvjeçar që zuri fill në vitin 2008 me prezantimin e Kroacisë si vend i ftuar nga Panairi i Librit në Lajpcig. Në vitin 2012 Panairi i Librit në Lajpcig u anëtarësua në rrjetin TRADUKI dhe sot letërsitë e Evropës Juglindore janë një nga fokuset më të rëndësishme të tij.

Shtyp

Ecën, erdhën, ndenjën.

.

480 frankfurter buchmesseNë kuadër të Panairit të Librit në Frankfurt, TRADUKI dhe Fondacioni S. Fischer organizuan aktivitetin me titull: "Ecën, erdhën, ndenjën. Arratisja dhe mërgimi si normalitet historik?" Me redaktorin e gazetës së përjavshme DIE ZEIT, Ulrich Ladurner, diskutuan Beate Grzeski (drejtuese e Shtabit Koordinues "Arratisja dhe mërgimi" pranë Zyrës së Jashtme Gjermane), Jochen Oltmer (profesor për histori të re dhe kryetar bordi i Institutit Kërkimor të Migracionit dhe Studimeve Ndërkulturore, IMIS) dhe Carl Henrik Fredriksson (eseist, gazetar dhe bashkëthemelues i rrjetit EUROZINE). Në fokus të bisedës ishin pyetjet nëse lëvizjet e sotme migruese nëpër Europë janë vërtet kaq të jashtëzakonshme saç ngjajnë përballë sfidave akute organizative, shoqërore dhe politike dhe se cilin vend zënë ato në historinë e migracionit europian.

Shtyp

Prezantim libri: Nenad Veličković lexon më 9 dhjetor në Vjenë

.

492 velickovic by marina velickovicMë 9 dhjetor, shkrimtari Nenad Veličković  nga Sarajeva prezanton në Vjenë romanin Otac moje kćeri, i cili u botua rishtazi në përkthimin gjermanisht me mbështetje financiare nga TRADUKI. Me kritikë gjuhësore dhe shoqërore ai reflekton aty me anë të personazhit të një babai të traumatizuar nga lufta rreth mundësisë për t'iu përgjigjur me art sfidave dhe padrejtësive të të ashtuquajturit realitet. Leximi dhe biseda me autorin organizohet nga agjencia partnere e projekteve të TRADUKI-t, KulturKontakt Austria.

partner projektesh

traduki partners 2014 d